Sverrigekaka, pensionärskaka.. Kärt barn har många namn. Detta är iaf en underbart god sockerkaka med härlig vaniljkräm inuti. Har sj inte hunnit sikta över lite florsocker, utan gör det imorgon innan servering.

- 3 ägg
- 3dl socker
- 1dl kokande vatten
- 3dl vetemjöl
- 2tsk bakpulver
- 125g smör eller margarin
- 1dl standardmjölk
- 4msk vaniljsocker
Gör såhär :
- Vispa ägg och socker poröst.
- Häll i det kokande vattnet och sedan vetemjöl och bakpulver.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22cm/diameter. Gärna med löstagbar kant!
- Grädda i 175grader ca 40min längst ner i ugnen
- Låt kakan svalna.
Gör såhär :
- Koka smör och mjöl häftigt i ca 2 min.
- Tag av grytan från spisen och tillsätt vaniljsockret, blandningen ska vara mjölktunn.
- Dela kakan i 2 bottnar.
- Dränk in båda bottnarna där du har skurit, med fyllningen.
- Lägg ihop vanilj mot vanilj. Låt stå och dra till dagen efter
- Sikta ev över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar