onsdag 26 september 2012

Sverigekaka

Sverrigekaka, pensionärskaka.. Kärt barn har många namn. Detta är iaf en underbart god sockerkaka med härlig vaniljkräm inuti. Har sj inte hunnit sikta över lite florsocker, utan gör det imorgon innan servering.

 



  • 3 ägg
  • 3dl socker
  • 1dl kokande vatten
  • 3dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
Vaniljfyllning

  • 125g smör eller margarin
  • 1dl standardmjölk
  • 4msk vaniljsocker
Ev garnering - siktat florsocker

Gör såhär :

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Häll i det kokande vattnet och sedan vetemjöl och bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22cm/diameter. Gärna med löstagbar kant!
  4. Grädda i 175grader ca 40min längst ner i ugnen
  5. Låt kakan svalna.
Vaniljfyllningen

Gör såhär :

  1. Koka smör och mjöl häftigt i ca 2 min.
  2. Tag av grytan från spisen och tillsätt vaniljsockret, blandningen ska vara mjölktunn.
  3. Dela kakan i 2 bottnar.
  4. Dränk in båda bottnarna där du har skurit, med fyllningen.
  5. Lägg ihop vanilj mot vanilj. Låt stå och dra till dagen efter
  6. Sikta ev över lite florsocker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar