torsdag 20 september 2012

Gi-pizza!

Slutade kl 16.00 idag och när jag kom hem från jobbet hade jag absolut ingen aning om vad vi skulle äta, efter lite googlande fick jag fram denna fiberhuskpizza som jag i efterhand ger ett klart godkänt. Inget går ju upp emot en riktig pizzabotten, men man får gilla läget!

 



Till degen använde jag

6msk fiberhusk

4 ägg

8msk olivolja

2 nypor salt

2 dl grädde

4tsk oregano

Sätt ugnen på 200grader.

Blanda och vispa ihop alla ingredienser förutom fiberhusket och oreganon. När det är gjort ska fiberhusket tillsättas som sedan ska jäsa i ett par minuter. Tillsätt därefter oreganon i smeten/degen. Blev det för kompakt går det bra att tillsätta lite mer grädde eller vatten.

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper, se till så att degen inte blir för tjock på plåten, för den sväller lite!

In i ugnen i 15 minuter

Sedan är det dags för tomatsåsen och fyllningen, jag var lat och tog lite färdig tomatsås med basilikasmak, dock inte lika mycket som i vanliga fall. Sedan hade jag köpt ett mozarellaägg som jag skärde i skivor och placerade ut på degen. Lite skinka, ölkorv, salami och champinjoner toppat med riven mozarellaost.

In i ugnen 10-20 minuter, ställ nu upp gradantalet till 250grader.

När pizzan var klar strödde jag över lite oregano och ruccola on top, voila!

 

Vi är mätta och belåtna och ska nu fortsätta hejja fram skellefteå AIK på tv :)

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar