- 5 ägg
- 5 dl socker
- 200g smält smör
- 2 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl
- 3msk kakao
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- Vispa ägg och socker poröst.
- Smält smöret och häll i mjölken.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda omväxlande i mjöljoxet och mjölkjoxet till en slät smet.
- Häll smeten i en smörad och mjölad långpanna och grädda i 175° i 25-30 minuter. Går även bra med bakplåtspapper.
- Låt kakan svalna.
Glasyr:
- 75g smör
- 1 msk kakao
- 3 msk starkt kaffe
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 75 g mörk choklad
- Smält smöret och lägg i chokladen så den får smälta.
- Sikta i resten och rör till en slät glasyr.
- När kakan svalnat breder du på glasyren och strör över rejält med kokos eller som i mitt fall strössel.
- Skär i bitar när den kallnat.
Mmmmm!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar