tisdag 25 september 2012

Mockarutor

MOCKARUTOR

  • 5 ägg
  • 5 dl socker
  • 200g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3msk kakao
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Smält smöret och häll i mjölken.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  4. Blanda omväxlande i mjöljoxet och mjölkjoxet till en slät smet.
  5. Häll smeten i en smörad och mjölad långpanna och grädda i 175° i 25-30 minuter. Går även bra med bakplåtspapper.
  6. Låt kakan svalna.
 


Glasyr:
  • 75g smör
  • 1 msk kakao
  • 3 msk starkt kaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 75 g mörk choklad

  1. Smält smöret och lägg i chokladen så den får smälta.
  2. Sikta i resten och rör till en slät glasyr.
  3. När kakan svalnat breder du på glasyren och strör över rejält med kokos eller som i mitt fall strössel.
  4. Skär i bitar när den kallnat.

 

Mmmmm!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar