KLADDKAKEMUFFINS ca 35-40st
- 200g smör
- 4 ägg
- 5dl socker
- 3tsk vaniljsocker
- 2krm salt
- 8msk kakao
- 4dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- Ställ pappersformar på en plåt. (Dock använder jag alltid aluminiumformar.)
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda ihop de övriga ingredienserna och blanda sedan ned dem i smeten, blanda tillsist i matfettet.
- Klicka ut smeten i formarna med hjälp av 2 skedar, fyll dem inte till mer än 3/4.
- Grädda i 200 grader 10-12 minuter mitt i ugnen.
INGREDIENSER till glasyren:
- 100 g smör
- 2 tsk vetemjöl
- 4 msk socker
- 4 tsk kakao
- 1 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
- Smällt smöret i en kastrull.
- Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet.
- Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
- Häll sedan glasyren i formarna, inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om.
- Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar