tisdag 25 september 2012

Kladdkakemuffins ca 35-40st

Otroligt goda kladdkakemuffins som jag brukar göra titt som tätt. Går även bra att halvera receptet! Brukar inte alltid göra kolasåsen ovanpå heller.

 

KLADDKAKEMUFFINS ca 35-40st

  • 200g smör
  • 4 ägg
  • 5dl socker
  • 3tsk vaniljsocker
  • 2krm salt
  • 8msk kakao
  • 4dl vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
  1. Ställ pappersformar på en plåt. (Dock använder jag alltid aluminiumformar.)
  2. Smält matfettet och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda ihop de övriga ingredienserna och blanda sedan ned dem i smeten, blanda tillsist i matfettet.
  5. Klicka ut smeten i formarna med hjälp av 2 skedar, fyll dem inte till mer än 3/4.
  6. Grädda i 200 grader 10-12 minuter mitt i ugnen.
 

INGREDIENSER till glasyren:


  • 100 g smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR


  1. Smällt smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet.
  3. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något.
  4. Häll sedan glasyren i formarna, inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om.
  5. Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar