söndag 14 oktober 2012

Gi-paj med broccoli och ädelost

Idag har varit en riktig slappardag. Köpt mig en ny bok samt gjort en gi-paj. Vi har börjat småfuska en del, dock visar inte vågen det än tack och lov.. Blir att skärpa till oss lite nu under veckan igen, eller hela veckan för min del - står nämligen jobb på schemat hela veckan lång... Så lite go-mat o tantsnusk ska se till att styra upp den här annars trista, tråkiga, grå och regninga helgen...även klickat hem en halloweenkostym få se vart det bär!

Pajen blev riktigt supergod! Här kommer receptet..

 

Ingredienser till pajdegen

  • 100 g smör
  • 2 dl dinkelmjöl (eller 1 dl grahamsmjöl och 1 dl dinkel – tänk då på att tillsätta lite mer vätska)
  • 2 msk vatten
Blanda ihop dessa ingredienser och låt pajdegen vila i ca 30 min i kylen. Sätt på ugnen på 225 grader, tryck ut pajskalet i en pajform – ca 25 cm i diameter och grädda ca 10 min

Fyllning

  • 250 g Broccoli
  • 1 lök
  • 3 ägg
  • 1 dl minimjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde MIlda 7% brukar jag använda
  • 200 g ädelost (smulad)
  • salt och peppar
1. Fräs löken

2. Lägg broccolin och löken på pajskalets botten.

3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet.

4. Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.

Till detta är det gott med en god sallad, peppra och salta salladen lite och ringla över lite balsamvinäger! Mumsi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar