torsdag 18 oktober 2012

Blomkålsgratäng med kassler

Gratäng med kassler, broccoli, blomkål och gröna ärtor. 6-7 port.
Ingredienser:

  • 500-600 gram kassler
  • 1 broccolistånd (eller en påse fryst broccoli)
  • ca 500 gram blomkål (eller en påse fryst blomkål)
  • 2dl frysta ärtor
  • 5-6 dl creme fraiche
  • 3-4 dl grädde
  • Salt & peppar
  • Riven ost
Gör så här:

Skär kasslern i små stavar eller tärna kasslern. Ansa broccolin och blomkål och skär dem i bitar.(går lika bra med fryst blomkål och fryst broccoli) Koka i lättsaltat vatten till de nästan är klara. Smörj en ugnssäker form och varva kassler, broccoli och blomkål i formen. Vispa ihop creme fraiche och grädde och häll i gratängformen. Toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen börjat få fin färg.

Gjorde detta i en ugnsform på 25x38cm

Många matlådor :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar