Gratäng med kassler, broccoli, blomkål och gröna ärtor. 6-7 port.
Ingredienser:- 500-600 gram kassler
- 1 broccolistånd (eller en påse fryst broccoli)
- ca 500 gram blomkål (eller en påse fryst blomkål)
- 2dl frysta ärtor
- 5-6 dl creme fraiche
- 3-4 dl grädde
- Salt & peppar
- Riven ost
Skär kasslern i små stavar eller tärna kasslern. Ansa broccolin och blomkål och skär dem i bitar.(går lika bra med fryst blomkål och fryst broccoli) Koka i lättsaltat vatten till de nästan är klara. Smörj en ugnssäker form och varva kassler, broccoli och blomkål i formen. Vispa ihop creme fraiche och grädde och häll i gratängformen. Toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen börjat få fin färg.
Gjorde detta i en ugnsform på 25x38cm
Många matlådor :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar